Over mij

Mijn naam is Geertje Lamboo. Ik ben moeder van 4 zoons en woon in het Westfriese Hem, waar mijn man een fruitteeltbedrijf heeft. Ik hou van het buitenleven; na een drukke dag op het werk en binnen mijn gezin kan ik genieten van een rondje lopen tussen de fruitbomen of kijken naar het gescharrel van de kippen. Dit helpt om de balans te houden. 

Na mijn psychologiestudie aan de Universiteit Leiden te hebben afgerond heb ik mij verder gespecialiseerd tot GZ-psycholoog, cognitief gedragstherapeut VGCt en supervisor VGCt. Na 14 jaar binnen de specialistische GGZ gewerkt te hebben, heb ik besloten mij zelfstandig te vestigen. Mijn praktijk is gevestigd op locatie van de Psychologenpraktijk Hoorn, waardoor er een goede samenwerking met collegapsychologen mogelijk is.

Binnen de specialistische GGZ heb ik ruime werkervaring opgedaan op gebied van behandelen van stemmingsstoornissen, angststoornissen, somatisch onvoldoende verklaarde klachten (SOLK), gedragststoornissen en trauma’s bij zowel kinderen, jongeren als volwassenen. Daarnaast heb ik veel ervaring opgedaan op het gebied van autisme en ADHD. Dat laatste niet alleen als professional. Ook binnen mijn gezin speelt autisme en ADHD een rol. Ik heb mij altijd ingezet om meer kennis en begrip te kweken voor volwassenen en kinderen die bekend zijn met deze problematiek. Vanuit deze gedrevenheid neem ik ook plaats binnen de medezeggenschapsraad van zowel het regulier als speciaal basis onderwijs van de scholen van mijn kinderen.

Ik hecht veel waarde aan samenwerking. Ik denk daarbij zowel aan professionele samenwerking als samenwerking met het netwerk van de cliënt. Vanzelfsprekend, alleen met toestemming van cliënt.

Mensen omschrijven mij als nuchter en betrokken. In de behandeling staat een goede samenwerking met mijn cliënt centraal. Voor mij houdt dat in dat de communicatie open, gelijkwaardig en transparant is. Ik zal mijn kennis gebruiken maar mij niet als expert opstellen. Voor mij is het belangrijk dat de cliënt zelf de regie over de behandeling blijft houden en zo zelf mee denkt over wat nodig is voor herstel.

Ik ben lid van de volgende verenigingen:

  • Nederlands Instituut voor psychologen (NIP)
  • Vereniging voor gedragstherapie en cognitieve therapie (VGCt)
  • Vereniging EMDR Nederland (VEN)