Over mij

Mijn naam is Geertje Lamboo. Na mijn psychologiestudie aan de Universiteit Leiden te hebben afgerond heb ik mij verder gespecialiseerd tot GZ-psycholoog, cognitief gedragstherapeut VGCt en supervisor VGCt. Lange tijd heb ik bij GGZ Noord Holland Noord gewerkt. Na 14 jaar besloot ik naast een loondienstverband, ook als zelfstandige aan de slag te gaan. Dat heb ik een tijd gecombineerd met mijn werkzaamheden bij Abate, expertisecentrum angst en trauma. Nu ben ik volledig als zelfstandige aan de slag, voor het grootste deel bij Psychotherapie Wijsbek in Hoofddorp waar ik ook in opleiding tot psychotherapeut ben. Voor een klein deel werk ik nog in Hem. Daarnaast geef ik supervisie en les in de cognitieve gedragstherapie.

Binnen de specialistische GGZ heb ik ruime werkervaring opgedaan op gebied van behandelen van stemmingsstoornissen, angststoornissen, somatisch onvoldoende verklaarde klachten (SOLK), gedragststoornissen, persoonlijkheidsproblematiek en trauma’s bij zowel kinderen, jongeren als volwassenen. Daarnaast heb ik veel ervaring opgedaan op het gebied van autisme en ADHD. 

Mensen omschrijven mij als nuchter en betrokken. In de behandeling staat een goede samenwerking met mijn cliënt centraal. Voor mij houdt dat in dat de communicatie open, gelijkwaardig en transparant is. Ik zal mijn kennis gebruiken maar mij niet als expert opstellen. Voor mij is het belangrijk dat de cliënt zelf de regie over de behandeling blijft houden en zo zelf mee denkt over wat nodig is voor herstel.

Ik ben lid van de volgende verenigingen:

  • Landelijke vereniging voor vrijgevestigde psychologen en psychotherapeuten (LVVP)
  • Vereniging voor gedragstherapie en cognitieve therapie (VGCt)
  • Vereniging EMDR Nederland (VEN)
  • Vereniging voor Schematherapie 
  • Nederlandse Vereniging voor Relatie en Gezinstherapie (NVRG)
  • Stichting EFT Nederland
  • Nederlandstalige Vereniging voor Psychotrauma (NTVP)