Tarieven en vergoedingen vanaf 2024

Deze tekst betreft mijn werkzaamheden voor de praktijk in Hem.

In Nederland wordt binnen de GGZ onderscheid gemaakt tussen de generalistische basis en de specialistische GGZ. Als zelfstandige GZ-psycholoog werk ik in de basis GGZ of in samenwerking met een psychotherapeut als regiebehandelaar in de specialistische GGZ. Binnen de basis GGZ worden enkelvoudige psychische klachten behandeld zoals een angststoornis, PTSS, of milde stemmingsklachten. Wanneer de klachten complex zijn of een steeds terugkerend karakter hebben, is de specialistische GGZ meer van toepassing. U kunt met uw huisarts bespreken wat voor uw klachten passend is.

Voor 2023 heb ik een contract met de volgende zorgverzekeraars:

 • Achmea
 • ASR
 • AVZV
 • Ditzo
 • De Friesland
 • DSW
 • FBTO
 • Interpolis
 • Menzis
 • Stad Holland
 • VGZ
 • Zilveren Kruis
 • Zorg en Zekerheid

De behandeling wordt bij bovenstaande zorgverzekeraars 100 % vergoed. U betaalt vanzelfsprekend wel eerst uw eigen risico wanneer dat nog niet is verbruikt.

Bent u bij bij een andere zorgverzekering verzekerd, dan wordt de behandeling gedeeltelijk vergoed. Dat houdt in dat de vergoeding van uw behandeling afhankelijk is van de basisverzekering die u heeft afgesloten. Op de website van contractvrije psycholoog kunt u zien welke vergoedingen voor uw verzekering gelden. https://contractvrijepsycholoog.nl/vergoedingen-2023/

Mocht u vragen hebben over uw vergoeding, neem dan gerust contact met mij op, dan denk ik met u mee.

Bent u bij mij in behandeling bij Psychotherapie Wijsbek? Dan wordt uw behandeling volledig vergoed en is onderstaande tekst niet voor u van toepassing. Zie http://www.psychotherapie-wijsbek.nl

Tarieven bij ongecontracteerde behandeling

Individuele therapie

Ik houd mij aan de tarieven van de NZA. Dat tarief is afhankelijk van de duur van de afspraak. Voor de intake betekent dat een afspraak van 60 minuten € 173,40. Een behandelsessie duurt doorgaans 45 of 60 minuten en is respectievelijk €128,40 of €152,50. Bij dit tarief is ook de administratietijd na de sessie inbegrepen.

Uw zorgverzekeraar vergoedt een deel van de kosten. Is ondanks deze vergoeding de behandeling te duur voor u? Neem dan gerust contact met mij op zodat ik met u kan bespreken welke mogelijkheden er zijn.

Relatietherapie

Relatietherapie wordt alleen onder bepaalde voorwaarden vergoed. In de meeste gevallen valt relatietherapie onder niet vergoede zorg. Daarvoor geldt het maximale NZA tarief van 155,20 per 75 minuten.

Relatietherapie komt voor vergoeding in aanmerking wanneer een van de partners klachten heeft passend bij een DSM V classificatie en waarin aannemelijk is dat patronen in de relatie de klachten in stand houden. Indien dat voor u van toepassing is, dan wordt de behandeling vergoed en gelden NZA-tarieven wat over het algemeen neerkomt op een afspraak van 75 minuten waar €187,76 voor gerekend zal worden.

Niet nagekomen afspraak

Kunt u niet komen, dan graag tenminste 24 uur van tevoren afbellen of een mail sturen. Indien er niet wordt opgenomen, dan kunt u de voicemail inspreken. Belt u niet of te laat (no show) dan kunnen wij de sessie bij u in rekening te brengen. Uit coulance zal nooit het volledige bedrag in rekening worden gebracht. Er is gekozen om €50 euro in rekening te brengen. Bij ziekte is een online afspraak een mogelijkheid.

Supervisie en leertherapie

Wanneer er sprake is van supervisie of leertherapie binnen een opleidingssituatie zal een bedrag van € 100,- per sessie worden gerekend. Een sessie bestaat uit 45 minuten directe tijd en 15 minuten indirecte tijd. Het is mogelijk om een dubbele sessie of groepssupervisie af te spreken.

Ook voor supervisie en leertherapie geldt een “no show-tarief” voor een niet nagekomen afspraak. Wanneer de vergoeding van de facturen via de werkgever loopt, blijft de supervisant verantwoordelijk voor het tijdig betalen van de factuur.