Tarieven en vergoedingen vanaf 2021

Gezien mijn beperkte uren om als zelfstandige behandelingen uit te voeren heb ik per eind 2019 besloten mijn contracten met verzekeraars op te zeggen.

Wanneer u in behandeling wilt, vraag ik u de behandeling zelf te betalen. Ik heb er voor gekozen niet aan de voorwaarden te voldoen die de verzekeraar stelt aan het declareren van de behandeling. Dat gaat niet om de inhoud. Dat gaat om de administratie waar ik aan moet voldoen en de gegevens die ik op de factuur moet zetten om (gedeeltelijke) vergoeding mogelijk te maken.

Het is daarom niet nodig om een verwijsbrief van de huisarts te hebben of om te voldoen aan bepaalde klachten om voor vergoeding in aanmerking te komen.

Tarieven

Individuele therapie

Ik reken € 95,- per behandelsessie. Deze tarieven gelden zowel voor volwassenen als jongeren. Een sessie duurt 45 tot (als het uitloopt) max. 60 minuten. Dat is de contacttijd, ook wel directe tijd genoemd. Er komt doorgaans nog eens 15 min. bij aan voorbereiding, verslaglegging en dergelijke (of zoveel meer als de daadwerkelijk bestede tijd); dat wordt de indirecte tijd genoemd. Ook van mailcontacten, telefonische contacten en dergelijke wordt de tijd geschreven.

Relatietherapie

Ik reken € 95,- per behandelsessie van een uur exclusief BTW. Bij relatiegesprekken kan het prettig zijn om een iets langere afspraak te plannen. Dan zal het tarief evenredig worden aangepast in samenspraak met u.

Niet nagekomen afspraak

Kunt u niet komen, dan graag tenminste 24 uur van tevoren afbellen of een mail sturen. Indien er niet wordt opgenomen, dan kunt u de voicemail inspreken. Belt u niet of te laat (no show) dan kunnen wij de sessie bij u in rekening te brengen. De eerste keer bedraagt dit € 25; erna wordt dit € 45.

Supervisie en leertherapie

Wanneer er sprake is van supervisie of leertherapie binnen een opleidingssituatie zal een bedrag van € 95,- per sessie worden gerekend. Een sessie bestaat uit 45 minuten directe tijd en 15 minuten indirecte tijd. Het is mogelijk om een dubbele sessie of groepssupervisie af te spreken.

Ook voor supervisie en leertherapie geldt een “no show-tarief” voor een niet nagekomen afspraak. Wanneer de vergoeding van de facturen via de werkgever loopt, blijft de supervisant verantwoordelijk voor het tijdig betalen van de factuur.