Aanmelding en wachttijd

Vanaf 1 december 2023 heb ik een aanmeldstop, wat betekent dat u zich niet kunt aanmelden.

Indien u een verwijzing van uw huisarts heeft, dan kunt u zich per mail of telefonisch aanmelden. Zonder verwijzing wordt de behandeling niet vergoed.

Aanmelding – Indien u een verwijzing van de huisarts, arbo-arts of medisch specialist heeft, kunt u contact opnemen voor een afspraak. Aangezien ik tijdens behandelingen niet telefonisch bereikbaar bent, zult u in veel gevallen mijn voicemail krijgen. U kunt ook een mail sturen zodat we een telefonische afspraak kunnen plannen om uw klachten en hulpvraag te bespreken. Na dit gesprek kan een intakegesprek gepland worden. Indien blijkt dat andere behandeling meer passend is, zal ik mee denken waar u wel terecht kunt.

U kunt zich bij mijn praktijk aanmelden indien u een verwijzing heeft voor de Basis GGZ ook wel B-GGZ of GB-GGZ genoemd. Uw huisarts kan met u meedenken of uw klacht in de Basis-GGZ behandeld kan worden. Indien er sprake is van verslaving, suïcidale gedachten, automutileren, eetproblematiek, psychotische klachten of agressieproblematiek zijn uw klachten niet passend bij mijn praktijk.

Het is ook mogelijk om u zonder verwijzing aan te melden, maar dan is het niet mogelijk om een vergoeding voor de behandeling via de zorgverzekeraar te ontvangen.

Wachttijden – Momenteel heeft Psychologiepraktijk Lamboo een wachttijd een aanmeldstop (bijgewerkt op januari 2024).

Wanneer u elders ook de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact opnemen met ons, of uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u ondersteunen, zodat u binnen 4 weken vanaf uw eerste contact met een zorgaanbieder een intake gesprek krijgt, en dat binnen 10 weken vanaf de intake, de behandeling is gestart. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraar gezamenlijk zijn overeengekomen (de treeknormen).