Aanmelden en wachttijden

Indien u een verwijzing van de huisarts, arbo-arts of medisch specialist heeft, kunt u contact opnemen voor een afspraak. Aangezien ik tijdens behandelingen niet telefonisch bereikbaar bent, zult u in veel gevallen mijn voicemail krijgen. U kunt ook een mail sturen zodat we een telefonische afspraak kunnen plannen om uw klachten en hulpvraag te bespreken. Na dit gesprek kan een intakegesprek gepland worden. Indien blijkt dat andere behandeling meer passend is, zal ik mee denken waar u wel terecht kunt.

Het is ook mogelijk om u zonder verwijzing aan te melden, maar dan is het niet mogelijk om een vergoeding voor de behandeling via de zorgverzekeraar te ontvangen.

Momenteel heeft Psychologiepraktijk Lamboo een wachttijd van 5 weken vanaf aanmelding (bijgewerkt op 1 april 2019). Na intake zal de behandeling direct starten. Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact opnemen met ons, of uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u ondersteunen, zodat u binnen 4 weken vanaf uw eerste contact met een zorgaanbieder een intake gesprek krijgt, en dat binnen 10 weken vanaf de intake, de behandeling is gestart. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraar gezamenlijk zijn overeengekomen (de treeknormen).